Paradele gay sunt ilegale!

Este atacată instituția familiei

Articolul 2 aliniatul (1) al Codului Familiei Republicii Moldova prevede că “Familia şi relaţiile familiale în Republica Moldova sînt ocrotite de stat”.

La fel proclamă și articolul 2 din Constituția RM: “Familia constituie   elementul   natural   şi   fundamental   al societăţii  şi  are  dreptul  la ocrotire din  partea  societăţii  şi  a statului. ”

Instituția familiei considerată celulă și bază a societății necesită protecție din partea statului. Această protecție este declarată de lege, iar statul trebuie să depună maximul efort pentru a o asigura, inclusiv de așa fenomen ca paradele gay.

Potrivit Constituției, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi  femeie, pe  egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul  şi  îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Vitalie Milonov, deputat în Adunarea Legislativă a Sankt-Persburgului a subliniat datoria de intervenție a statului în aceste timpuri când “Spiritul liberal încearcă să schimbe orientările de bază ale societății, lăsând părinții și școala singuri în fața imperiului puternic al show-businessului, care, ca o mlaștină, absoarbe tineretul de azi”.

Este de datoria statului să apere familia așa cum a declarat în Constituție și legi, să nu lase părinții singuri în fața luptei de protecție a moralității copiilor lor.

Copiii sunt puși în pericol

Legea Republicii Moldova privind drepturile copilului prevede datoria statului de a garanta fiecărui copil dreptul la un nivel de viață adecvat dezvoltării sale fizice, intelectuale, spirituale și sociale. Deci, este datoria statului să intervină și să protejeze copii de așa demonstrații care le pervertesc mintea lor și le atacă discernământul, pentru că ei sunt la o vârstă când nu pot deosebi binele de rău.

Autoritățile din Sankt Petersburg au înțeles acest lucru și recent au elaborat un proiect de lege, care deja a trecut cele 2 lecturi, urmând doar cea de-a treia, care sancționează promovarea homosexualității, lesbianismului, a transsexualității și bisexualității cu amenzi dure. Vitalie Milonov, autorul acestui proiect de lege a argumentat necesitatea acestuia prin următoarele: “Nu vreau ca copiii noștri să asocieze curcubeul cu o perversiune socială. Noi în nici un fel nu încălcăm drepturile cetățenilor, nouă pur și simplu ne pasă psihicul delicat și foarte vulnerabil

al copiilor.

Marea Britanie este un exemplu clasic în influențarea psihicului copiilor cum că homosexualitatea este o normalitate. Încă de la grădiniță li se spune povești despre homosexuali și li se prezintă aceasta ca normalitate.

În Suedia, administraței unei grădiniței a decis să „anuleze” termenul „han” – (băiat în suedeză) și „hon” (fată în suedeză), acum toți copiii sunt „hen”. Deși acest termen nu este întâlnit în vreun dicționar suedez, el a devenit un jargon în comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali). Directorul instituției, Dna Rayalin, afirmă că scopul ei este de a forma în grădiniță un anturaj favorabil pentru homosexuali și lesbiene, de aceea toate activitățile sunt destinate pentru a învăța copiii să nu facă diferență bazată pe gen. Mai mult decât atât, directorul afirmă că acționează pe baza unui program, conform căruia, în grădinițe este binevenită angajarea pedagogilor homosexuali.

Nu cred că vrem să se ajungă așa și în țara noastră… Copilul trebuie să fie protejat de stat, în special trebuie să fie verificată informația pe care o primește.

Contravin moralității publice

Astfel de parade contravin moralității mele personale, dar și a majorități populației RM.

Cineva ar contraargumenta cum că moralitatea este o noțiune relativă și cine stabilește ce este moralitatea?… De vreme ce este o categorie apărată de mai multe legi naționale, precum și de tratate internaționale, nu putem spune că este lipsită de conținut. Cine este titularul moralității publice dacă nu societatea? Oare nu a intervenit populația de fiecare dată când s-a încercat să se organizeze paradele gay, pentru că au fost intimidați prin astfel de acțiuni și moralitatea lor atacată, fiecare gândindu-se și la copiii lor, care pot fi martori ai paradelor, fie de pe ecranele televizorului, fie de pe stradă.

Când a fost propus în 2008 proiectul dat de lege au fost înaintate în Parlament 100000 de semnături din partea populației care cereau neaprobarea acestui proiect de lege. Astfel de reacții de nemulțumire din partea societății arată foarte clar că paradele gay și fenomenul homosexualității sunt în afara cadrului moralității publice și reprezintă o lovitură adusă acesteia.

Nu se încadrează în limitele stabilite pentru libertatea de exprimare

Actele mai multor organisme internaționale consfințesc dreptul la libertatea întrunirlor și totodată stabilesc situațiile în care exercitarea acestui drept poate fi restrânsă:

Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice(1976, ratificat de Republica Moldova la 26.04.1993), art.21

“Dreptul la întrunire pașnică este recunoscut. Exercitarea acestui drept nu poate fi supusă decât restricțiilor conforme cu legea și necesare într-o societate democratică, în interesul securității naționale, al securității publice, al ordinii publice ori pentru a ocroti sănătatea sau moralitatea publică sau drepturile și libertățile altora.”

Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale(1950, intrat în vigoare pentru RM din 01.02.1998), art.11

“1. Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire pașnică și la libertatea de asociere[…]

2. Exercitarea acestor drepturi nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevăzute de lege, constituie măsuri necesare, într-o societate democratic, pentru securitatea națională, siguranța publică, apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protejarea sănătății sau a moralei ori pentru protecția drepturilor și libertățior altora.[…]”

Legea privind întrunirile, la secțiunea “Întrunirile interzise”, art.8

“sunt interzise întrunirile prin care se urmărește […] încălcarea moralității publice, a drepturilor și libertățior altor persoane.”

Aduc ca consecință încălcarea drepturilor altor persoane

În țările europene, unde a fost introdus în legislație orientarea sexuală ca criteriu de discriminare, aceste parade și activități nu numai că încalcă “legal” moralitatea publică dar încalcă și drepturile și libertățile altor persoane. În acest sens avocatul Alex Spak a prezentat o serie de consecințe usturătoare ale revendicării “drepturilor homosexualilor” în Marea Britanie. Astfel au început a fi discriminate alte minorități iar de cele mai multe ori chiar majoritatea, este încălcat dreptul la libertatea conștiinței, nu se respectă convingerile religioase, se încalcă drepturile altor persoane la libertatea de exprimare, copiii sunt învățați în mod obligatoriu că homosexualitatea este o normalitate începând cu grădinițe etc. Astfel de tendințe întotdeauna încep nevinovat și subtil ca nimeni să nu observe, dar noi avem avantajul că putem învăța din experiența altor țări. Și de ce să credem că Republica Moldova nu va avea parte de aceleași consecințe sau poate și mai drastice, dacă vom permite ca lucrurile să înainteze?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: