ALARMĂ: În Moldova se încalcă libertatea de exprimare!!!

Vitalie Marian este atacat în instanță pentru că a publicat pe propriul blog „Lista Neagră” a persoanelor funcționari publici care susțin politicile minorităților sexuale sau care declară că sunt homosexuali. Organizația Gender Doc M l-a atacat în Instanță pe Vitalie pentru această listă publicată învinuindu-l de incitare la ură și discriminare, probând pretențiile lor prin comentariile agresive apărute pe site-urile de știri și pe blogul lui personal.

Organizația în calitate de reclamant nu a prezentat ca probe decât comentariile de pe site-urile de știri. Pe blogul lui Vitalie nu se găsesc așa comentarii pentru că el le moderează, și conform regulamentului blogului, nu le admite.

De fapt, comentariile de pe site-urile de știri sunt aceleași ca și în cazurile când sunt prezentate la televizor reportaje despre manifestările homosexualilor.

Pentru moment bloggerului Vitalie îi este interzis, prin măsura de asigurare aplicată de Instanța de Judecată, să răspândească fraza că homosexualitatea este o boală și egalează cu pedofilia, chiar dacă el nu a menționat niciodată aceste afirmații. Vitalie Marian consideră homosexualitate un păcat și că nu trebuie promovată și informează societatea prin blogul său atunci când trebuie luate decizii importante, iar societatea civilă trebuie să fie la curent.

Se pare că nu va mai avea posibilitatea să facă acest lucru, iar acest lucru reprezintă un pericol pentru fiecare cetățean din Republica Moldova care scrie părerea lui despre anumite probleme din țară, sau evenimente, sau vorbește despre acestea la emisiuni.

Libertatea de exprimare este în pericol!

Iar dacă nu credeți că homosexualitatea este o normalitate și dacă spuneți acest lucru public, riscați să fiți acționați în instanță și să plătiți prejudicii de cca 1000 euro organizației Gender Doc M.

În plus, veți obligați să credeți și să spuneți tuturor că:

Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracția estetică, romantică sau sexuală către cineva de același sex.

Punem cruce pe libertatea de gândire, de convingere (chiar dacă Biblia te învață că acest lucru este păcat) și pe cea de exprimare!

Cred că este o încălcare foarte obraznică și sunt indignată de felul sfidător al homosexualilor de a-i impune pe oameni să tacă și să nu spună că homosexualitatea nu este ceva firesc, normal și nu trebuie promovată. Eu nu vreau ca funcționarii care conduc țara noastră, și cei din alte funcții importante să promoveze homosexualitatea, pentru că este un rău, care odată promovat aduce multe consecințe grave!!!

Mulțumesc lui Vitalie pentru lista publicată, prin care a sistematizat toate persoanele publice care declară deschis că susțin minoritățile sexuale, astfel pot fi la curent cine și ce promovează în țara mea și cum pot să mă implic și eu atunci când se iau decizii importante, care ar putea dăuna.

Nu văd o incitare la ură în ceea ce a făcut Vitalie, pentru că el nu  a făcut nici o dată îndemnuri violente, ci dimpotrivă a spus că trebuie să iubim oamenii, iar păcatul să nu-l tolerăm și nici promovăm!

Reclame

2 Responses to ALARMĂ: În Moldova se încalcă libertatea de exprimare!!!

 1. Vasile Filat spune:

  Dar oare nu era cazul ca judecătorii să le interzică și celor de la GenderDocM să vorbească despre homosexualitate pentru toată perioada litigiului în care este implicat bloggerul Marian Vitalie?

  • batinirina spune:

   Măsurile de asigurare se aplică atât la cererea părților, cât și din oficiu de Instanța de Judecată. Așa cum discuțiile duse de cei de la GenderDocM la emisiuni, conferințe de presă, manifestările lor publice la fel provoacă comentarii pline de ură ar fi fost echitabil să se interzică și pentru ei același lucru, dacă tot s-a admis această măsură de asigurare.
   Vitalie Marian poate veni cu această cerere și să argumenteze că aceasta ar creea dificultăți judecătorești sau imposibilități în asigurarea executării hotărârii instanței.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: