În Sankt Petersburg – amendă pentru propaganda și promovarea homosexualității

În proiectul de lege, adoptat aproape în unanimitate de către Adunarea Legislativă din Sankt Petersburg, “promovarea homosexualității” este echivalată cu promovarea pedofiliei și se pedepsește cu amendă.

Astfel, 37 din 39 de deputați din Adunarea Legislativă au votat proiectul de lege în prima lectură, care prevede amendarea persoanelor care distribuie materiale, care promovează interesul sexual la copii. De asemenea, proiectul dat prevede și sancționarea gay-lor care care desfășoară parade în vederea apărării drepturilor sale.

Potrivit BBC, apărătorii drepturilor minorităților sexuale, au pichetat votul în apropierea clădirii Adunării Legislative, cu placate și slogane de felul “Nu hrăniți oamenii cu legi homofobe!”, “Eu îl iubesc pe fiul meu gay”.

Cum se argumentează necesitatea acestui proiect?

Vitalie Milonov, autorul acestui proiect a declarat pentru Serviciul Rus BBC: “Nu vreau ca copiii noștri să asocieze curcubeul cu o perversiune socială. Noi în nici un fel nu încălcăm drepturile cetățenilor, nouă pur și simplu ne pasă psihicul delicat și foarte vulnerabil al copiilor.”

Tot dl Milonov, reprezentând fracțiunea “Rusia Unită”, a explicat această necesitate în adoptarea proiectului de lege prin “valul de popularitate de perversiuni sexuale” pe care îl acoperă Sankt Petersburgul.

Deputatul a mai menționat că “Spiritul liberal al timpului încearcă să schimbe orientările de bază ale societății, lăsând părinții și școala singuri în fața imperiului puternic al show-businessului, care, ca o mlaștină, absoarbe tineretul de azi”. Dlui susține ferm că homosexualitatea este cauzată nu atât de factorii biologici, cât de cei sociologici.

Conform proiectului, amenzile pentru “acțiuni publice prin care se promovează homosexualitatea (sodomia), lesbianismul, bisexualitatea și transsexualitatea printre minori”, precum și care promovează pedofilia, sunt de la 1 la 3 mii de ruble rusești pentru persoanele fizice, 2-5 mii ruble pentru funcționarii publici și amenda pentru persoanele juridice – de la 10.000 la 50.000 ruble.

În nota informativă a proiectului este specificat scopul acestuia ca fiind lupta împotriva propagandei homosexualității, lesbianismului, bisexualității și transsexualității printre minori.

Potrivit specialiștilor, promovarea tot mai intensă a actelor de perversiune sexuală demoralizatoare acționează în primul rând asupra minorilor, de asemenea reprezintă unul din factorii principali care împiedică creșterii nașterii.Reprezentantul drepturilor copiilor de pe lângă Președintele Federației Ruse a menționat că în prezent se constată o creștere a cazurilor de pedofilie, ceea ce de asemenea, reprezintă un fenomen socialmente periculos care trebuie interzis.

Conform pct. 2 al art.5 din legea federală din 24 iulie 1998 N 128 – F3 privind garanțiile principale ale drepturilor copiilor în Federația Rusă, la împuternicirile organelor de stat privind îndeplinirea drepturilor copiilor în Federația Rusă se atribuie și realizarea politicii de stat în interesul copiilor, unul din scopul căreia este  protejarea copiilor de factori care acționează negativ asupra dezvoltării fizice, intelectuale, psihice, spirituale și morale a copiilor.

În Republica Moldova s-a încercat de mai multe ori desfășurarea paradelor gay care au fost interzise până la urmă. Dar, anul trecut, homosexualii și-au permis să facă o demonstrație în fața monumentului Ștefan cel Mare unde s-au sărutat homosexuali și lesbiene, eveniment ce a fost accesibil copiilor atât ca fiind martori la fața locului, cât și prin reportajele mass-media. Astfel de demonstrații nu doar că ar trebui interzise, dar și penalizate de către stat. Ar fi foarte oportun ca autoritățile să intervină în acest sens cu un proiect de lege, luând ca exemplu inițiativa celor din Sankt Petersburg.

Legea Republicii Moldova privind drepturile copilului, de asemenea, prevede datoria statului de a garanta fiecărui copil dreptul la un nivel de viață adecvat dezvoltării sale fizice, intelectuale, spirituale și sociale. Deci, este datoria statului să intervină și să protejeze copii de așa demonstrații care le pervertesc mintea lor și le atacă discernământul, pentru că ei sunt la o vârstă când nu pot deosebi binele de rău.

Mai jos găsiți afișat textul în limba rusă al proiectului, așa cum a fost el înregistrat:

Статья 1 

Внести в Закон Санкт-Петербурга от 12 мая 2010 года N 273-70 „Об административных правонарушениях в Санкт-Петербурге” следующие изменения:

1. Дополнить статьями 7_1 и 7_2 следующего содержания:

„Статья 7_1. Публичные действия, направленные на пропаганду мужеложства, лесбиянства, бисексуализма, трансгендерности среди несовершеннолетних

Публичные действия, направленные на пропаганду мужеложства, лесбиянства, бисексуализма, трансгендерности среди несовершеннолетних, влекут наложение административного штрафа на граждан в размере от одной тысячи до трех тысяч рублей; на должностных лиц – от трех тысяч до пяти тысяч рублей; на юридических лиц – от десяти тысяч до пятидесяти тысяч рублей.

Статья 7_2. Публичные действия, направленные на пропаганду педофилии

Публичные действия, направленные на пропаганду педофилии, влекут наложение административного штрафа на граждан в размере от одной тысячи до трех тысяч рублей; на должностных лиц – от трех тысяч до пяти тысяч рублей; на юридических лиц – от десяти тысяч до пятидесяти тысяч рублей.”.

2. В подпункте 1 пункта 1 статьи 48 слова „предусмотренных в статьях 6, 8, 12, 45, 46” заменить словами „предусмотренных в статьях 6, 7_1, 7_2, 8, 12, 45, 46”.

Статья 2 

Настоящий Закон Санкт-Петербурга вступает в силу через 10 дней после дня его официального опубликования.

Губернатор Санкт-Петербурга
Г.С.Полтавченко

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: