Din nou legea anti-discriminare ca condiție pentru integrarea în UE

Un proiect din cadrul organizaţiei IDIS „Viitorul” denumit „Convenţia Naţională pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova” consideră necesară adoptarea legii antidiscriminare pentru procesul de integrare a RM în UE şi elaborează mai multe recomandări pentru Guvern în acest sens.

Formatul Convenţiei şi-a demonstrat deja eficienţa în Republica Slovacă, Serbia şi Macedonia. Paralel, un asemenea proiect este desfăşurat şi în Ucraina. Convenţia Naţională pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova va beneficia de suport financiar în valoare de 70 000 euro din partea Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei şi în 2011-2012. Pentru 2010-2011, valoare proiectului a fost de 85 000 de euro.

Pachetul integral de recomandări este disponibil pe www.conventia.md – site-ul oficial al proiectului. Pagina web, pe lângă recomandări, conţine rapoarte prezentate de oficiali de la Guvern şi experţi din societatea civilă pe cele mai sensibile domenii care urmează a fi armonizate la cerinţele comunitare: de la reformarea Ministerului Afacerilor Interne la recunoaşterea indicaţiilor geografice şi denumirilor de origine.

Sursa: http://www.civic.md/index.php?option=com_content&task=view&id=15251&Itemid=200005&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+civic%2Fnou+%28CIVIC.MD+|+DailyAlert%21%29

Am observat mai multe tendinţe de influenţare a autorităţilor moldave în ultimul timp în vederea adoptării acestei legi: https://batinirina.wordpress.com/2011/09/25/presiuni-asupra-autoritatilor-moldave-in-vederea-adoptarii-legii-nediscriminare/, pe care eu o văd foarte periculoasă:

https://batinirina.wordpress.com/2011/04/08/consecintele-aplicarii-legii-nediscriminare-pentru-domeniul-invatamantului/

https://batinirina.wordpress.com/2011/04/05/atributiile-largi-si-periculoase-ale-consiliului-privind-prevenirea-si-combaterea-discrminarii-potrivit-proiectului-de-lege-antidiscriminare/

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: