De ce crestinii nu-si mai pastreaza virginitatea pana in noaptea nuntii. Marturia Mariei

Acest articol de pe site-ul portalului de stiri ProTV m-a motivat și pe mine să răspund la această întrebare. Vă îndemn să citiți mai întâi mărturia Mariei, iar apoi concluziile mele.

Relevant Magazine, citata de CNN, publica o analiza facuta pe baza unui studiu din anul 2009, care scoate in evidenta urmatorul lucru:

• 80% dintre crestinii evanghelisti(recunoscuti pentru pastrarea cu strictete a rigorii crestine) cu varste intre 18 si 29 de ani au facut sex.

Cifra este putin sub 88% per total populatie – ceea ce inseamna ca majoritatea crestinilor nu se abtin foarte tare in comparatie cu restul lumii.

O tanara numita in articol Maria are o poveste reprezentativa pentru a ilustra fenomenul acesta. Si-a pierdut virginitatea la 20 de ani, dupa ce s-a chinuit sa iasa cu ea „intacta” din liceu. N-am mai suportat insa, ideea si a avut primul contact sexual cu prietenul sau, in facultate:

Parea ca toata lumea din viata mea, tineri si batrani, „o facuse”. De fapt, am asteptat mult mai mult decat oricare dintre cei pe care ii stiam si mai mult decat ambele surori ale mele, chiar daca toate eram crestine practicante si proveneam dintr-o familie respectata.

Era primul meu prieten si eram atat de indragostita de el, spune Maria. Era primul baiat de care ma indragosteam si dintr-o data toate „barierele” mele au cazut. Am devenit atat de vulnerabila…

Relatia sexuala dintre cei doi a continuat ani la randul, chiar daca au avut nenumarate despartiri si impacari.

Eram atat de pornita in preajma lui, incat mi-a luat o gramada de vreme sa ma despart definitiv de el si am faut-o in cele din urma intr-un moment de cumpana, povesteste Maria. Atunci cand am aflat ca am HPV (papillomavirus). Abia atunci mi-a dat seama ca desi eu am fost numai si numai cu el, cel pe care il iubeam nespus fusese de fapt cu multe alte fete, probabil in acelasi timp in care era si cu mine.

Teologul Scot McKnight spune ca a evita sexul premarital a devenit un lucru mult mai greu de facut decat era in timpurile biblice:

Sociologic vorbind, cea mai mare diferenta – si este un colosala – intre invatatura biblica si cultura noastra este aranjamentul casatoriilor pentru copiii de varste fragede. Daca te casatoresti la 13 ani, e normal sa nu ai parte de alti 15 ani de tentatii.

Concluziile mele:

1. Pentru că mulți sunt creștini numai cu numele, și degeaba se numesc ei „practicanți”  ai creștinismului, și prin felul lor de viață, nedemn de a  purta numele de creștini, fac nume rău celor 20% de creștini autentici

2. Pentru că se lasă influențați de felul de viețuire al celor necredincioși, fără să înțeleagă că de fapt ei sunt cei care ar trebui să schimbe oamenii prin exemplul lor curat de viețuire

3. Pentru că tinerii, părinții și chiar păstorii, preoții nu înțeleg că mersul la întâlniri este periculos

Această fată spune în mărturia ei că nu a mai suportat. Mersul la întâlniri aduce multe consecințe grave, printre care și trezirea unor pofte care pot fi împlinite corect doar în căsătorie și să nu aducă consecințe negative. Recomand aceste 2 articole care prezintă 11 argumente referitor la pericolul întâlnirilor:

http://www.moldovacrestina.net/tineri/intalniri-casatorie-partea-1/

http://www.moldovacrestina.net/biserici/intalnirile-si-casatoria-reusita-partea-2/

4. Pentru că creștinii nu se lasă călăuziți de Duhul Sfânt, ci de firea pământească, care te târăște prin pofte în păcat

Orice tânăr poate avea gânduri și ispite de natură sexuală, dar prin puterea Duhului Sfânt noi putem să le oprim când ele sunt doar la nivel de gânduri, de aceea este important să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt, pentru că doar așa putem fi biruitori în această luptă spirituală. Fata aceasta prin afirmația sa că nu a mai rezistat și că și așa s-a ținut destul de mult în comparație cu surorile ei și alte persoane, arată ce luptă mare ducea. Este important să știm că noi putem face această luptă mai grea și mai grea până la irezistibil de grea, pentru că nu vrem să o rupem definitiv cu păcatul și mergem la diferite compromisuri. Întâlnirile cu acel băiat tocmai au făcut această stare din ce în ce mai grea. Și nu trebuie să se amăgească tinerii care își pun limite în întâlniri, pentru că prin acest fapt ei deja au făcut primul compromis, și urmează altele și mai mari, ca mai apoi „să nu mai poți rezista”…

Vă recomand, de asemenea și aceste articole referitoare la cum putem fi biruitori în așa situații:

http://www.moldovacrestina.net/doctrina/cum-sa-te-eliberezi-de-poftele-firii-pacatoase/

http://www.moldovacrestina.net/doctrina/biruinta-gandire/

http://www.moldovacrestina.net/casatorie/pazeste-ti-mintea/

Ați văzut că consecințele au fost grave… Așa se întâmplă când te joci cu păcatul, mai ales când un creștin păcătuiește, atunci intervine Dumnezeu:

http://www.moldovacrestina.net/doctrina/care-este-soarta-eterna-a-oamenilor-care-pacatuiesc-dupa-ncheierea-legamntului-cu-isus-hristos/

Eu tot sunt tânără, dar pentru că am fost învățată cum să mă păstrez curată într-o lume plină de ispite, nu mă număr printre cei 80% de creștini care nu-și păstrează virginitatea. Prefer să fiu cioară albă, dar să rămân sare și lumină în lume decât să mă identific cu gloata care orbește vrea să fie în rând cu lumea. Biblia spune:

 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13, 14)

Vă recomand, de asemenea, să găsiți manualul de studiu biblic inductiv „Ce spune Biblia despre sexualitate”, pe mine personal m-a ajutat foarte mult.

Reclame

4 Responses to De ce crestinii nu-si mai pastreaza virginitatea pana in noaptea nuntii. Marturia Mariei

 1. Erena spune:

  deci de asta te pastrezi curata, sa fii cioara alba. foarte nobil )))

  • batinirina spune:

   Daca vei citi mai atent vei vedea ca eu am exprimat ca faptul ca as putea fi considerata cioara alba nu ma impiedica sa ma pastrez curata, motivul fiind altul. Multe tinere in ziua de azi sunt rusinate cu asa expresii de cioara alba, ele ajungind sa cedeze de pe urma presiunii cercului de prieteni.
   Expresia de cioara alba era odata folosita si intr-o brosura care explica necesitatea protejarii reclamind prezervativul, eram in gimnaziu pe atunci… bine ca am invatat in sat si nu erau tinerii asa de destrabalati pe atunci…

 2. Bravo, Irina, pentru articol. A fi creştin înseamnă a asculta în totalitate de poruncile lui Dumnezeu şi a nu te expune pericolului de a stârni anumite lucruri care nu sunt pregătite decât pentru căsătoriţi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: