Biserica „Buna Vestire” îndeamnă femeile care au avortat să se pocăiască

2011-05-16/12:17 Biserica „Buna Vestire” din Chişinău propune instituirea unei Zile de Pocăinţă pentru femeile şi persoanele care le-au ajutat sau le-au determinat pe acestea să avorteze. Pastorul bisericii, Vasile Filat, a declarat luni, 16 mai, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de Ziua Familiei, că fenomenul avorturilor a atins cote alarmante în Republica Moldova, iar oamenii nu conştientizează gravitatea şi seriozitatea acestei probleme, transmite Info-Prim Neo.

,,Peste 1,5 milioane de copii au fost avortaţi în Republica Moldova pornind cu anul 1992 până în 2009. Toate eforturile noastre de a avea o viaţă mai bună, în timp ce închidem ochii asupra acestui genocid, nu se vor solda cu succes”, a menţionat pastorul.

Vasile Filat a spus că, potrivit statisticilor oficiale, în 2009 în ţară s-au făcut 14,5 mii de avorturi. Numărul cazurilor de avort nu s-a modificat prea mult până acum, iar statisticile neoficiale le depăşesc pe cele oficiale de cel puţin două ori.

Vasile Filat spune că principalele cauze care stau la baza avortului în Republica Moldova este legislaţia permisivă, imoralitatea ridicată a populaţiei şi instituţiile medicale care încurajează actul respectiv.

,,Vrem ca medicii să se pocăiască şi ei pentru avorturile pe care le-au făcut împreună cu toţi cei care au fost complici la întreruperea sarcinii. Ar trebui să se mărturisească şi acei profesori care şi-au încurajat elevele să avorteze. Toţi ar trebui să se pocăiască, inclusiv soţii femeilor care au avortat. Pocăinţa înseamnă abandonarea pentru totdeauna a păcatului şi respectiv a practicii avortului” , a mai spus pastorul Bisericii „Buna Vestire”

Sursa: Info-Prim Neo

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: