Consecințele aplicării legii nediscriminare pentru domeniul învățământului

Preotul Vasile Filat afirmă că homosexualitatea este o practică care se învață, dar nu o orientare înnăscută, așa cum afrimă apărătorii minorităților sexuale. Această realitate arată de ce minoritățile sexuale doresc cu totdinadinsul să promoveze fenomenul homosexualității ca o normalitate, așa ca să le pervertească mintea copiilor, să îi facă curioși să încerce aceste lucruri, așa ca fenomenul să fie acceptat de majoritate, ca să capete ca consecință o amploare foarte mare.

Această promovare în rândul copiilor deja este în proces în țările europene și pericolul a ajuns și în țara noastră. Astfel legea nediscriminare, la articolul 11 prevede că instituțiile de învățământ trebuie să asigure respectare principiului nediscriminării în domeniul învățământului prin:

a) prin oferirea accesului la instituțiile de învățământ de orice formă și nivel;

b) în procesul educațional, inclusiv la evaluarea cunoștințelor acumulate;

c) în activitatea științifico-didactică;

d) prin elaborarea materialelor didactice și programe de studiu;

În Marea Britanie deja au fost elaborate astfel de materiale din care sunt învățați copiii de mici că homosexualitate este o simplă orientare sexuală, ceva normal, ce poate fi specific pentru orice copil.

e) prin informarea și instruirea cadrelor didactice în vederea aplicării metodelor și mijloacelor de prevenire a actelor de discriminare și de sesizare a autorităților abilitate;

În România cadrele didactice deja au primit un ghid care urmează să îi instruiască în acest sens. Acolo homosexualii vor ca la orele de educatie pentru sanatate din școli să se discute pe șleau și despre opțiunea lor sexuală. Așa că au scos un ghid pe care l-au distribuit gratuit mai multor profesori din școlile și din întreaga țară. Broșura, care ar putea fi interpretată ca un mic manual alternativ de educație sexuală, a stârnit deja polemici aprinse în licee.

f) prin realizarea, în comun cu alte autorități abilitate și în colaborare cu organizațiile necomerciale din domeniu, a programelor educaționale pentru copii și pentru părinți, în vederea prevenirii și combaterea nediscriminării.

Interesant că legea noastră prevede și instruire pentru părinți, probabil pentru ca să nu se ajungă la așa situații în care părinții sunt arestați pentru că nu vor să permită copiilor să meargă la astfel de lecții. Deja avem și cazuri contestate la CEDO, iar unele surse arată că deja sunt 10 părinți arestați din acest motiv. Citiți detalii aici: http://www.catholica.ro/2011/03/19/refuzarea-orelor-de-educatie-sexuala-pedepsita-cu-inchisoarea/.

Reclame

One Response to Consecințele aplicării legii nediscriminare pentru domeniul învățământului

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: