Homosexualii mint că sunt discriminați la angajare

În urma presiunilor și lobbismului grupurilor și organizațiilor care susțin și promovează drepturile minorităților sexuale, guvernul a aprobat legea nediscriminare, care este acum în Parlamentul și care urmează a fi votată de deputați apoi promulgată de președinte pentru a intra în vigoare. Minoritățile sexuale se plâng că sunt discriminați, mai mult chiar, ei dramatizează situația și folosesc și celelalte minorități, care de fapt nu se plâng că sunt discriminate și nu cer adoptarea acestei legi, pentru a camufla o situație care ar arăta că Republica Moldova are nevoie de așa o lege, pentru că am avea multe cazuri de discriminare în țară.

Legislația țării noastre garantează drepturi egale tuturor cetățenilor, și previne discriminarea, astfel oricare persoană beneficiază de protecția legii și este apărată atunci când demonstrează în instanță că a fost discriminată. De fapt, prin această lege se urmărește oferirea de drepturi foarte largi homosexualilor așa ca mai apoi o societate întreagă să fie discriminați în temeiul acestei legi care conține criteriul de orientare sexuală.

De cele mai multe ori homosexualii se plâng că sunt discriminați la angajare, afirmații fără fundament, Codul muncii și Convențiile Organizației Internaționale a Muncii prevenind și sancționând astfel de cazuri. Toate cazurile de discriminare care au loc la locul de muncă se soldează cu succes și se face dreptate salariatului, acesta beneficiind de o protecție specială în raporturile juridice de muncă.Astfel, este neadevărată afirmația că homosexualii sunt discriminați când sunt angajați la locul de muncă. În acest sens nu a fost prezentat nici un caz de discriminare, în care persoanele respective să nu fi primit protecția necesară din partea legii, în cazul în care era necesar, pentru că nici nu sunt astfel de cazuri.

Legea a prevăzut aceste cazuri de discriminare, și protejează în acest sens fiecare cetățean. Codul muncii prevede la articolul 57, alin.(1) că la încheierea contractului individual de muncă, persoana care se angajează prezintă angajatorului doar cinci documente după cum urmează: buletinul de identitate, carnetul de muncă, documentele de evidență militară, diploma de studii și certificatul medical, în unele cazuri anumite legi speciale cer și prezentarea cazierului juridic(spre exemplu, colaboratorilor vamali). Alin.(2) al aceluiași articol spune clar “Se interzice angajatorilor să ceară de la persoanele care se angajează alte documente decît cele prevăzute la alin.(1)”. De unde angajatorul ar putea ști despre orientarea sexuală? Constituția Republicii Moldova protejează viața privată a fiecărui om (Articolul 28 al Constituției RM spune: “Statul respectă și ocrotește viața intimă, familială și privată.” ). De ce cineva și-ar expune viața sa intimă dacă celorlalte persoane le este interzis să o violeze? Angajatorul ar putea afla despre orientarea homosexuală a persoanei doar în cazul în care aceasta și-ar expune-o evident într-un comportament indecent și imoral, sau dacă ar prezenta-o cu un scop de a frustra și intimida persoana dată și de a o provoca să o concedieze sau să nu o angajeze, ca mai apoi să o poată învinui și să își bată joc de ea. Sau, această persoană, poate începe să promoveze și să impună acest stil de viață și altora, așa cum și o cer de fapt în proiectul de lege discutat. Astfel, această lege oferă dreptul acestor minorități de a participa la elaborarea programelor didactice, în vederea educării toleranței în rândul copiilor, în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ. Cu alte cuvinte, această lege deschide o ușă largă propagandei homosexuale în instituțiile de învățământ, așa ca părinții să nu poată spune un cuvânt când copii lor vor fi învățați că homosexualitatea este un lucru normal, sau când vor învăța povești de tipul celor din șările europene “Mama, mama și eu”, “Dragostea a doi împărați” ș.a. Sau dacă vor dori să se împotrivească faptului că copii lor sunt supuși unei educații imorale, vor putea să o facă, dar sub riscul de a fi amendați cu 9000 lei (amenda pentru persoana juridică fiind de 27000 lei).

La fel este și cu dreptul la întrunire, despre care minoritățile sexuale spun că le este încălcat prin interzicerea paradelor, când de fapt ei sunt cei care încalcă legea de fiecare dată, prin faptul că încalcă moralitatea publică, care categorie protejată de lege. Astfel, legea cu privire la întruniri din 2008, la articolul 8 înaintează exigența, către orice grup de persoane care intenționează să desfășoare o întrunire publică, să nu contravină moralității publice.

Cei care azi se plâng fără motiv că sunt discriminați, mâine pot primi bază legală să discrimineze o societate întreagă.

Să luăm, deci, cu toții atitudine și să nu permitem să fie votată această lege, pentru că, odată adoptată, nu vom mai avea posibilitate să scăpăm de felul agresiv în care va fi această lege aplicată de minoritățile sexuale.

Reclame

3 Responses to Homosexualii mint că sunt discriminați la angajare

  1. Erik Brewer spune:

    Bine scris, mersi mult pentru informatia asa de utila.

  2. […] publice. Se pretinde că homosexualii au parte de tratare cu violență în familiile lor, că sunt dați afară de la serviciu sau alungați din locurile publice(magazine, cluburi). Familia reacționează cu durere la acest […]

  3. […] de protecție în aceste domenii? De ce vânzătorul ar refuza să vândă bunuri homosexualilor? De ce angajatorul nu ar angaja un homosexual sau l-ar concedia? Este orientarea sexuală un criteriu care îți dă accesul la aceste posibilități? Cum ar afla […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: