Consiliere pre-avort în Texas, dar în Moldova?

Am citit pe blogul lui Alexandru Curbet că Guvernatorul Texasului Rick Perry solicită medicilor ca să arate femeilor ultrasonograma copilului lor nenăscut înainte de a avea un avort.

Și în Republica Moldova avem așa inițiativă și așteptăm ca în acest an acest proiect de lege să fie promovat și votat în Parlament!

Reclame

3 Responses to Consiliere pre-avort în Texas, dar în Moldova?

 1. somniumnox spune:

  Ce se intampla in Texas nu-i consiliere. E o incercare de a pune presiune pe constiinta mamei, ceeea ce nu-i corect, si nici de datoria medicului sau a sistemului de guvernamant.

 2. batinirina spune:

  De ce consideri asa? Faptul ca mama nu este informata indeajuns inainte de avort nu o consideri incorecta? Stii cite femei sunt cu inima frinta pentru toata viata dupa ce fac avort?
  Nu mai bine e sa avem consiliere pre-avort si nu post-avort?

  • Alin spune:

   Cine are să facă avort, va face oricum, iar inițiativa din Texas nu face decât să sporească trauma psihologică. Nu este decât o tentativă de șantaj emoțional, care nu va funcționa în cazul majorității femeilor ce recurg la asemenea măsuri, pentru că modul lor de viață nu le permite alternativă.

   Cazurile în care s-ar putea evita întreruperea sarcinii, chiar sarcinile nedorite, apar tocmai din cauza segmentelor conservatoare ale societății care nu doresc vreo formă de educație sexuală adevărată și sunt împotriva metodelor de contracepție.

   Iar apoi, este o măsură discriminatoare față de femeie, pentru că responsabilitatea ar trebui să fie și a partenerului, existând cazuri, și încă numeroase, când sarcina este întreruptă din dorința tatălui(sau a altei persoane cu influența asupra mamei).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: