Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la București în vizită în RM

Vineri, 15 octombrie, la ASEM, Casa Cunoștințelor a avut loc o întâlnire deschisă cu Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la București. Dl Beaulne a prezentat succint la început câteva date generale legate de istoria, cultura, geografia, poziția geo-politică și situația economică a Canadei, României și Republicii Moldova. Au fost prezentate și unele posibilități de colaborare ale RM cu Canada. De asemenea, s-a anunțat startul unui program denumit swapp în timpul cel mai apropiat. Programul este dedicat studenților care le oferă posibilitate să câștige burse pentru plecarea în Canada pentru 1 an, scopul fiind schimbul de experiență. În cadrul acestei întâlniricei interesați și cunoscători de limbă franceză au putut acorda întrebări Dlui ambasador și primi răspuns la ele.

La etapa întrebărilor am intervenit și eu, și anume am întrebat de ce Dlui a votat Declarația comună în sprijinul drepturilor homosexualilor din România. Declarația aceasta a fost votată la 10 mai 2010 de către 11 ambasade străine acreditate la București. Citiți aici mai multe: http://alexcurbet.wordpress.com/2010/09/30/ambasadele-din-romania-insista-asupra-promovarii-imoralitatii/

Dl Beaulne a argumentat că Declarația a fost votată de mai multe ambasade nu pentru a promova drepturile homosexualilor dar pentru a asigura protejarea acestora. La întrebarea dacă cunoaște personal cazuri de încălcare a drepturilor homosexualilor sau dacă cunoaște vre-o statistică în acest sens, Dlui a spus că nu cunoaște, dar a menționat că sunt câteva organizații care lobează interesele homosexualilor și care susțin că există discriminare în România față de aceste persoane. Philippe Beaulne a mai adăugat că cunoaște despre reacția creștinilor și despre acuzațiile aduse celor ce au votat, inclusiv reacția creștinilor din Canada. Cu toate acestea Dl Beaulne nu și-a retras semnătura…

Să sperăm că o va face după ce i-am pus această întrebare, pentru că am observat că a rămas rușinat în fața publicului când m-a întrebat pe mine ce aș fi făcut eu în locul Dlui și eu i-am răspuns că nu aș fi votat cu nici un chip. O astfel de implicare în treburile interne ale unei țări contravine principiului subsidiarității, principiu important în dreptul internațional și este un atac la valorile morale sănătoase ale societății.

Reclame

5 Responses to Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la București în vizită în RM

  1. Foarte bine ai răspuns , Irina. Bravo.

  2. alaandrei spune:

    Un copil a scuipat in fata pe mama ei beata, dupa acest incident femeia n-a mai baut.
    Foarte bine ca ai intervenit.

  3. De ar primi mai multe intrebari de genul acesta, cei ce sustin homosexualii si-ar da seama ca de fapt societatea doreste invers – oprirea acestei maladii, nu sustinerea ei. Un bun pas.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: