Conferința Opriți Avortul!

Asociația Obștească „Pentru Familie” a organizat pentru data de 4 septembrie 2010 conferința cu tematica „Opriți Avortul!”. La Conferință au fost invitate organizațiile, reprezentanții cultelor și alte persoane interesate de acest subiect. Astfel au fost prezenți reprezentanții cultului ortodox, catolic precum și protestant din țară și reprezentanții organizațiilor care activează în acest sens, ca „Începutul Vieții”, președintele AO „Pro-vita” din România, Mișcarea de tineret Generația Curată, medici, precum și unul din deputații în Parlamentul RM, Valeriu Ghilețchi ș.a. Toți cei prezenți și-au exprimat recunoștința Asociației „Pentru Familie” pentru organizarea conferinței, „căci de mult era timpul să ne unim”.

În discursurile sale, invitații au explicat de ce avortul este un omor și trebuie condamnat în mod prioritar prin legislație și cum putem aduce schimbări în țara noastră la acest capitol. Fiecare reprezentant a împărtășit din metodele pe care le folosește în această luptă pentru salvarea vieților care nu se pot apăra și am rămas să vedem cu ce poate contribui fiecare din noi ca să câștigăm războiul. De asemenea, am auzit mărturii despre cum au fost salvați mulți copii de la ucidere. O mărturie care motivează la acțiune este cea a lui Gianna Jessen, care a supraviețuit unui avort salin la o sarcină înaintată în termen.

Invitatul principal, Bogdan Stanciu, președintele Asociației „Pro-vita” București a prezentat mai multe oportunități pe care le avem noi în RM, inclusiv posibilitățile de schimbare a legislației în măsura în care a reușit Dumnealui să studieze legislația noastră. Domnul Stanciu a accentuat că una din consecințele avortului ar putea să ne ajute în activitatea de lobby și anume criza demografică, așa cum ea este una profundă la noi în țară și autoritățile ar putea privi cu alți ochi acest fenomen.

Erik Brewer, liderul mișcării de tineret „Generația Curată”, a prezentat care este activitatea tinerilor în RM, cum vorbesc elevilor în școli, studenților în școli, cămine. După ce atenționează tânăra generație despre pericolul și consecințele avortului, continuau cu studiul săptămânal „Ce spune Biblia despre sexualitate”, în cadrul căruia se promovează abstinența până la căsătorie și fidelitatea în cadrul căsătoriei, adică adevărurile despre sexualitate din perspectiva Bibliei.

Spre finalul conferinței am rămas cu obiectivul unei noi întâlniri și colaborări, dar cel mai mare obiectiv este obținerea legii de consiliere pre-avort. Dacă aveți viziuni similare și doriți să ajutați în cadrul acestei campanii anti-avort pornită de Asociația Obștească „Pentru Familie” puteți să găsiți mai multe informații și contacte pe site-ul http://www.profamilia.md.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: