Tentativă de legalizare a homosexualităţii direct prin Constituţia RM

Se pare că homosexualii nu scapă nici o ocazie din vedere pentru a promova imoralitatea, şi au încercat-o chiar prin proiectul noii Constituţii prin persoana directorului executiv al Comitetului Helsinki pentru drepturile omului din RM, Teodor Cârnaţ. Această informaţie a fost anunţată de portalul de ştiri http://www.actulitate.m, linkul interviului este acesta.

Chiar dacă RM nu a fost condamnată nici o dată la CEDO pentru discriminarea homosexualilor, Dlui privind în viitor spune că am avea nevoie de o astfel de reglementare pentru ca să nu ajungem aşa timpuri. Doar pentru eventuale cazuri şi presupuneri, eu nu cred că trebuie să legalizăm imoralitatea. De altfel, Dl Cârnaţ cunoaşte foarte bine care sunt consecinţele introducerii sintagmei „orientare sexuală” din experienţa statelor europene sau a altor state care au legalizat aceste practici. Dlui fiind jurist cunoaşte foarte bine gravitatea lor, mai ales că a fost prezent de mai multe ori când acestea au fost prezentate de juristul Alex Spak.

Ţin să menţionez, că chiar şi în varianta finală, proiectul prezintă pericol, pentru că adaugă la criteriile exhaustiv enumerate la art.16 din actuala Constituţie a RM sintagma „şi alte criterii stabilite de lege”. Astfel, pot fi adăugate şi alte criterii printr-o lege aşa cum se încearcă spre exemplu prin legea nediscriminare. În această variantă, la referendum, mai multe persoane, printre care şi eu, nu vor vota pentru adoptarea unei noi Constituţii. Deasemenea, proiectul noii constituţii are oponenţi şi din alte motive şi nici de deputaţi nu prea este susţinut.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: