Alex Spak și Lika Roman a vorbit studenților de la drept

În țara noastră în ultima vreme au loc evenimente ce trezesc multe discuții și confuzie. Mă refer la intenția minorităților sexuale de a organiza o paradă pe 2 mai în centrul capitalei. Opinia publică este divizată. Unii sunt pro, alții contra, iar majoritatea stau indiferenți.

Se pare că evenimentele accelerează și avem tendința să mergem pe urmele Europei, unde au fost adoptate mai multe legi care apără  „drepturile homosexualilor”. Alexei Marcicov, unul din activiștii homosexuali, a declarat într-o conferință de presă că în 5 ani în Republica Moldova vor fi legalizate căsătoriile homosexuale.

În țările europene lucrurile au mers mai repede, mai ales după ce sintagma “orientare sexuală” a  fost trecută în lista criteriilor de discriminare în normele juridice europene destinate să combată discriminarea. Un astfel de proiect de lege a apărut și la noi în Republica Moldova încă în 2006, adoptarea căruia a fost tergiversată până în prezent.

Văzând obrăznicia și viteza cu care este promovată imoralitatea la noi în țară, Asociația Obștească “Pentru Familie”, a invitat pentru perioada 26-30 aprilie două personalități influente și active în ce privește promovarea valorilor morale și ale familiei. Este vorba despre juristul Alex Spak din Marea Britanie și Lika Roman, învingătoarea premiului MISS Ucraina 2007.

Pentru aceste 4 zile au fost planificate mai multe conferințe, una dintre care la Universitatea de Stat din Republica Moldova, facultatea de drept, unde sunt și eu studentă. Astfel Lika Roman a îndemnat studenții la moralitate, la puritate în relațiile amoroase, la fidelitate și a sfătuit  fiecare student să se păstreze curat pentru soț/soție.

Alex Spak, activează ca avocat în Marea Britanie și a fost martor la toate consecințele legii nediscriminare. Așa cum afirmă D-lui, Marea Britanie și-a început experiența în acest sens de la o foaie curată, noi însă avem privilegiul să învățăm din experiența țărilor europene și să nu comitem aceleași greșeli.

Consecințele adoptării acestei legi într-adevăr sânt îngrijorătoare, ca să nu folosesc alt cuvânt. Legea nediscriminare a devenit ea însăși un instrument de discriminare a altor minorități, iar de cele mai multe ori a majorității. În acest sens Alex Spak a prezentat mai multe cazuri pe care le-a apărat în instannța de judecată care dovedesc acest lucru. Spre exemplu, cazul unei doamne care lucra la oficiul de stare civilă și care a fost concediată pe motiv că ar fi discriminat homosexualii. D-ei a cerut să fie scutită de oficierea căsătorilor homosexuale pentru că convingerile și conștiința ei nu-i permiteau să facă aceasta.  Sarcina dată putea să o îndeplinească oricare altcineva din cei 14 funcționari de la locul de muncă respectiv, ea urmând să se ocupe de înregistrarea nașterilor și a deceselor. Consiliuil local era aproape hotărât să o acomodeze pe această doamnă și să facă un echilibru între drepturile homosexualilor și libertatea conștiinței, ambele garantate de legislație. Au intervenit, însă, alți doi funcționari publici homosexuali care au cerut concedierea acesteia, pe motiv că dacă s-ar permite o astfel de “acomodare”, atunci ar rezulta inferioritatea homosexualilor(cetățeni de rangul II). Cazul a fost pierdut în Instanță și femeia a fost concediată.

Acesta a fost doar unul din cazurile prezentate de juristul britanic, dar lista continuă cu multe alte concedieri, amendări, preoți și păstori după gratii, specialiști care și-au încheiat cariera doar pentru că și-au expus opinia critică la adresa homosexualității etc. Și toate lucrurile acestea se întâmplă într-un stat democratic, dacă mai poate fi numit așa. De fapt statul devine cel care începe să promoveze homosexualitatea și nimeni nu se poate opune acestui lucru, altfel riscă să-și piardă locul de muncă, libertatea, cariera etc.

Așa cum vedem în urma revendicării “drepturilor homosexuale” au fost afectate drepturile celorlalți cetățeni, drepturi fundamentale așa ca libertatea conștiinței, libertatea convingerii, opiniei, libertatea exprimării opiniei etc. Avocatul Spak a comparat această situație cu cea din perioda când negrii luptau pentru a-și revendica drepturile lor…, drepturile albilor nu au fost afectate. Când femeile și-au revendicat drepturile lor, drepturile bărbaților nu au fost afectate. Nu așa se întâmplă și în cazul minorităților sexuale. Deci nu putem admite introducerea sintagmei “orientare sexuală” pe lângă criteriile de discriminare ca rasa, sexul, naționalitatea și celelalte.

Au fost foarte binevenite explicațiile Domnului Spak, așa cum majoritatea studenților de la drept nu cunoșteau aceste lucruri și susțineau această politică de egalitate și aceste preferințe ale minorităților sexuale mascate în termenul juridic  de “drepturi ale omului”. Să sperăm că cei prezenți la conferință vor lua atitudine și împreună, ca tineri juriști, să ne implicăm activ și să nu neglijăm puținul pe care-l putem face.

Țin să mulțumesc din numele colegilor mei de la facultate și personal AO “Pentru Familie” pentru efortul depus și pentru că îi pasă de viitorul nostru, de viitorul țării noastre și luptă pentru a nu permite promovarea și răspândirea imoralității la noi în țară. Apreciem mult deasemenea faptul că Lika Roman și Alex Spak au jertfit din timpul lor și au venit să ne ajute să luăm decizii corecte în așa situație dificilă și decisivă pentru Republica Moldova. Le mulțumim că le pasă chiar dacă nu sunt compatrioții noștri și împărtășesc cu noi din experiența lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: